Years ago, I wrote my departments hose manual and had to come up with graphics to do the job. Looking at these years later, I discovered that they aren't all that bad and do a good job representing the basic hose lays that an engine company must have down to the point where they can do them in their sleep. So, by looking at the graphics, can you correctly identify which is which? 

The first person to correctly post the correct answers will receive their choice of patch from a selection that I will post here online. 

Congratulations to the following Firefighters who have each one a mystery fire department patch.  Did they get the correct answers. No. Then why would I send them patches if they didn't get the right answers?  

Because they tried....


These individuals should be commended for reaching out and trying something new. The future of the fire department relies on people that take the initiative. The fire service concept of lead, follow or get out of the way is readily apparent here. It's easy to post comments that require no critical thinking. Out of 40,000 plus firefighters all over the world, only (4) people have made an attempt to answer questions. Just an observation...

1:10,000, interesting statistic?

CBz


1.  A.  Blitz Line  

     B.  Flaking Hose

     C.  Single Reverse

     D.  Single Straight


2.  A.  Blitz Line  

     B.  Flaking Hose

     C.  Single Reverse

     D.  Single Straight  



3.  A.  Blitz Line  

     B.  Flaking Hose

     C.  Modified Wye

     D.  Single Reverse 


4.  A.  Blitz Line  

     B.  Flaking Hose

     C.  Single Reverse

     D.  Single Straight  


5.  A.  Flaking Hose 

     B.  Double Reverse

     C.  Double Supply

     D.  Double Straight 


6.  A.  Flaking Hose 

     B.  Double Reverse

     C.  Double Supply

     D.  Double Straight  


7.  A.  Flaking Hose 

     B.  Double Reverse

     C.  Double Supply

     D.  Double Straight  


8.  A.  Blitz Line  

     B.  Flaking Hose

     C.  Single Reverse

     D.  Single Straight  


9.  A.  Blitz Line  

     B.  Monitor Deployment

     C.  Really Big Rainbird® Sprinkler

     D.  Left Handed Smoke Shifter

 


All images ©2010 Captain Busy.  All rights reserved.


Note: Any fire department, firefighter, fire explorer, fire cadet, junior firefighter may use any of these graphics for personal or departmental use only. These are not to be used or sold for profit. These graphics are my intellectual property and I want folks to use my stuff, not people who will charge someone else for using it. Thank you for your understanding.

Views: 1023

Attachments:

Reply to This

Replies to This Discussion

Hey Captain Busy,

I like this idea. We might use this in our upcoming "practicals academy." I am a firm believer in tests - I think this would go well in conjunction with hose-lay night. Did you use the pictures in balck & white or were they in color?
1-d
2-d
3-b
4-c
5-c
6-d
7-b
8-c
9-a
1. D
2. C
3. C
4. B
5. C
6. C
7. B
8. A
9. B
I'll give it a shot
1. c
2. a
3. b
4. d
5. c
6. d
7. b
8. a
9. b
these were originally color, but using photoshop, I removed the color, creating a more graphics type of design, less ink, great for 3x5 cards... Glad to hear that you are making use of my arts and crafts...

TCSS,
CBz
Captain, 1-A, 2-B, 3-D, 4-B, 5-D, 6-B, 7-B, 8-A, 9-B, Give this a whirl see how it goes.
You can download the word document that has the answer key or look at the prior posts that have the correct answers identified.

CBz
Capt. where is the answer key for this?

Reply to Discussion

RSS

FireRescue Magazine

Find Members Fast


Or Name, Dept, Keyword
Invite Your Friends
Not a Member? Join Now

© 2019   Created by Firefighter Nation WebChief.   Powered by

Badges  |  Contact Firefighter Nation  |  Terms of Service